Nosaltres

portam.cat, per comprar online a Castellbisbal, Ullastrell i El Papiol

Josep Ramon Vall i Pascal Guillén, creadors de portam.cat

“et portem la compra del comerç local a casa”

“Portam.cat és un mercat online on pots comprar al comerç local sense moure’t de casa”. Així és com en Josep Ramón i en Pascal, co-creadors de portam.cat resumeixen aquest servei, nascut a Castellbisbal fa un any i que reparteix a tres poblacions, Castellbisbal, Ullastrell i El Papiol, incloses urbanitzacions i polígons industrials.

Es tracta d’un model de consum innovador, basat en la proximitat, la sostenibilitat i la garantia de qualitat dels millors productesPortam.cat agrupa el millor de dos models comercials: el del comerç local, proper, de confiança i menys contamiant, i el del marketplace online, pràctic i ràpid, i aglutinador de l’oferta.

 

Comprar online no ha de ser necessàriament una forma de consum perjudicial per al medi ambient. Si comprem productes locals enlloc de comprar els que han de venir des d’altres països o fins i tot d’altres continents, com a consumidors estem prenent decisions de compra que redueixen molts desplaçaments. Si, enlloc d’anar tots a fer la compra amb el nostre cotxe particular, ens fem portar la compra a casa, fem que un únic vehicle reparteixi diverses compres en un matí, reduint un altre cop la petjada de carboni.

comprar online

Set comerços de Castellbisbal i Corbera ja tenen a portam.cat un catàleg agrupat amb més de 500 productes per fer la compra online. Anna Gràcia (farmàcia) Aregall (vins i olis), Barbuditos (mascotes), BonÀrea Castellbisbal (alimentació) La Botzegada (plats per emportar) Can Costa (fruites i verdures) i Roure Juni(drogueria i perfumeria) són els primers comerços que s’hi han adherit.

La plataforma permet al client fer una compra agrupada en diferents botigues. Després, cada botiga rep la seva comanda, la prepara i la passem a recollir per entregar-la al client. Fem un únic lliurament, i també un únic pagament per targeta o bizum en el moment del lliurament. Actualment, fem una mitjana de 40 entregues setmanals.

 

Aquest és un expemple dels sis productes més valorats pels nostres clients:

Portam.cat ha començat a fer entregues de compres a treballadors i treballadores dels polígons industrials dels voltants de Castellbisbal, El Papiol i Ullastrell. “Realitzen la compra online a través de la plataforma, escullen data i hora d’entrega i ens donen l’adreça de l’empresa. Quan anem amb la compra, avisem al client per telèfon de que estem a punt d’arribar. Llavors descarreguem la compra al maleter del seu cotxe, i facturem amb tpv al mateix pàrquing de l’empresa”, explica en Josep Ramón. Aquest servei està tenint molt bona acollida pels professionals dels polígons industrials perquè permet estalviar molt de temps i tornar a casa amb la compra feta.

Els avantatges per als comerçiants també són importants. Els permet tenir el seu catàleg online compartit, enlloc de tenir que mantenir la seva propia botiga online, amb l’esforç i les despeses de gestió , màrqueting i logística que aixó suposa, i els coneixements tècnics necessaris. D’una altra banda, el fet d’aglutinar l’oferta àmplia i variada que generen diverses botigues, fa que comprar online sigui molt més interessant per als clients, ja que no hauràn d’anar entrant d’una botiga a l’altra per completar la seva compra.

La incorporació del comerç local en el món del e-commerce és un element estratègic de vital importància per assegurar la seva continuïtat, ja que garantirà la seva rendibilitat. No és cap secret que cada cop més persones utilitzen l’e-commerce per cobrir les seves necessitats de consum. D’una altra banda, és de vital importància que en els entorns urbans continuïn existint comerços que donin vida al carrer, com a element dinamitzador i socialitzador de la nostra comunitat.

 

Podeu llegir un reportatge complert sobre el portam.cat al diari local de Castellbisbal www.772.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *